Hoe deze website ontstaan is

Plan van aanpak?
June 5, 2020
Showreel maken
June 7, 2020

Hoe deze website ontstaan is

Hoe en waarom reset ik mijn website


Na mijzelf eindeloos te irriteren aan mijn vorige website. Heb ik het besluit genomen om mijn website opnieuw te bouwen. Hiervoor heb ik de reset plug-in gebruikt van WordPress zelf.

Nieuwe website hoe en wat?
Door extra research te doen bij over hoe andere templates werken, ben ik geland op BeTheme. Dit thema komt met verschillende plug-ins zoals: Muffin builder en slider revolution. Deze builder is heel overzichtelijk alleen 1 ding was wel iets om aan te wennen. Het is allemaal in de back end. Dit betekent alles zelf programmeren en lekker veel op f5 klikken.

Betheme
Betheme is een thema dat ik gekocht heb op envato en tot nu toe heel tevreden mee ben. Het thema geeft je de keuze om te kiezen ui verschillende templates om mee te beginnen. Na het kiezen van mijn template ben ik deze helemaal gaan strippen in de muffin builder. Ik veranderde eigenlijk bijna alles. In de theme options functie van betheme kon je alle kleuren en menu's instellen. Toen ik daar alles ingesteld had, ging in over naar de muffin builder. In de muffin builder heb je een soort spinnenweb waar je al je content in plaatst. Je kunt het zien als een achterkant van een etalage.

Homepage maken
Bij het maken van de homepage heb ik rekening gehouden met de stof die ik geleerd heb in de vorige periodes. Hierbij lette ik om waar de klant landen en hoe ik mezelf voorstelde. Met de kop :VERTEL JOUW VERHAAL MET CONTENT, probeer ik de klant te inspireren om zijn/haar verhaal te vertellen met mij samen. In de tekst eronder laat ik zien hoe ik mijn klanten kan helpen in het kort en met een goede cta als einde. Door te laten zien dat andere bedrijven hun voorwaren probeer ik kuddegedrag te stimuleren. Als hun het goed af ging dan zal dat ook wel met ons bedrijf goedkomen. Hierna Laat ik mijn 3 services zien en de blog pagina. Mensen kunnen klikken om door te gaan naar een nieuw pagina. Daaronder heb ik nog een paar specifieke teksten staal om mensen over te halen. Hoe werkt een productie van mij? Wat houd de social media coach in? Daarna uitgebreid mijn klanten en mijn eigen gemaakte footer.

Video pagina
Bij het maken van de video pagina begin is met een mooie videoheader met de quote - Video Verbind. Dit doe ik in combinatie met feestelijke beelden om mensen een fijn gevoel te geven. Verder begint de pagina met een verhaal waarmee ik laat weten waarom video zo belangrijk is voor de bedrijven. Daarna komen er verschillende video's met beschrijving. Bij het maken werkte ik eerst in YouTube, maar ik irriteerde me mateloos aan de teksten en lay-out van YouTube. Na zoeken ben ik overgestapt op Vimeo plus. Dit is een player waar je voor betaald, maar het voordeel is dat ik de player per video costum kan embedden.

Fotografie pagina
Op deze pagina wil ik mijn verschillende stijlen laten zien van fotografie. Hiervoor heb ik series aangemaakt en deze geplaatst met een klein verhaal erbij. Ook zet ik bij het begin een kleine tekst waarbij ik vertel wat ik voor de mensen kan betekenen.

Social Coach pagina
Bij het maken van een pagina voor mijn nieuwe service let ik er vooral op dat mensen contact met mij op willen nemen. Dit door een klein duidelijk verhaal met een grote rode button.

Contact
Bij de contactpagina heb ik gewerkt aan GPS kaarten en makkelijke CSS buttons. Ik heb codes opgezocht en deze gekoppeld aan iconen. Zo kunnen mensen met 1 klik contact met mij opnemen.

Blogpagina
Bij de blogpagina heb ik het simpel gehouden met veel overzicht. De serie per periode word ingeleid met een verhaal en blogs waar je op kan klikken.

Over Mij pagina
Dit is voor mij meer een persoonlijke pagina voor als mensen mijn achtergrond willen weten. Ik laat weten waarom ik dit doe, wat voor opleidingen ik doe en waar cinemarijn voor staat. Willen mensen meer weten? Klik op de button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *